Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple senket ytelsen på eldre iPhone-modeller slik at mobilene ikke automatisk ble avslått. (Ill.: Tyler Lastovich/Pexels)

iPhone-batteribytte hos Apple er kuttet til 299 kroner

Varer frem til desember 2018.

Apple innførte automatisk ytelsesregulering uten å fortelle om det. Nå har de unnskyldt og tilbyr batteribytte til 299 kroner frem til desember 2018.

Oppdatert,

Vi prøver å få bekreftet om tilbudet er aktivt i Norge, som i USA, allerede før januar.

Har brevet samme effekt som pressekonferansen for mange år siden?

Det var noe av det samme de gjorde under antenne PR-marerittet med iPhone 4 i hovedrollen. Da kom Jobs tilbake fra ferie og ga alle eiere et gratis deksel slik at man kunne holde mobilen på alle måter uten å miste signalstyrke.

Apple gjentar altså noe av oppskriften til Jobs: tilbyr nytt batteri som bringer tilbake ytelsen (riktignok ikke gratis, men til en rimelig sum) slik den var da kunden kjøpte produktet, etter mange ladesykluser.

Skjer midt under viktig salgsperiode

Det er trolig en god ide, for tonen endret seg etter antenna gate-pressekonferansen. Vi får se om dette har samme positive effekt, for timingen er elendig for selskapet som håper at svært mange handler en mobil til over 10 000 kroner.

Innen batteribytte er nødvendig for iPhone X-modellene der ute, vil prisen nok være tilbake til normalen, altså 799 kroner for å bytte batteri hos Apple.

Stikkord: Apple, batteri, iphone