Matt Maldre har tatt bildet som viser at Apple-butikken er sikret.
Matt Maldre har tatt bildet som viser at Apple-butikken er sikret.

Annonse


Sjekk tabben – Apple-butikken med MacBook Air-tak var ikke forberedt på vinteren

Tidligere i år åpnet Apple en ny flaggskipbutikk i Chicago i USA. En av de spesielle egenskapene ved denne butikken, er taket som er designet etter en MacBook Air.

Les også: Bli med inn i Apples nye praktbutikk.

Det snør i Chicago om vinteren

Nå som vinteren har kommet for fullt i byen, har både Apple og innbyggerne fått en overraskelse: taket, som buer nedover, mangler gjerder som fanger opp snø og is. Det fører til at snø og is daler ned på gaten, noe som igjen har ført til at Zeller Realty Group – ikke Apple – har satt opp skilt med advarsler rundt hele bygget og stengt av disse områdene for normal ferdsel.

Selv om slike skilt er vanlig i bybildet i Norge, har de fleste bygninger slike gjerder som fanger opp snø. Det er også vanlig at det snør i Chicago om vinteren, så flere beskriver det som en aldri så liten tabbe å ikke ha satt opp gjerder som hindrer snøen i å falle ned.

Annonse


Her lurer de folk med falsk Apple Store.

Design mot funksjonalitet?

Bloggeren Matt Maldre er en av dem som lar Apple få unngjelde og han peker blant annet på at Apple tidligere har snakket skrytt av designet og funksjonaliteten til det syltynne taket i karbonfiber.

En annen ting han trekker frem, er at Apple ser på områdene rundt butikkene av typen “Town Square” som møteplass for folk, noe som fungerer dårlig hvis hele plassen er låst av.

Det er kanskje et eksempel på at design trumfer funksjonalitet? Hva tenker du?

 

Kilde:
Matt Maldre