Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bilde fra elbussslippet i Shenzhen. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Kinesiske Silicon Valley setter standarden – har 16 000 elbusser

Millionbyen elektrifiserer kollektivtransporten.

Kina har raskt rukket å bli det største elbilmarkedet i verden, men myndighetene i landet hviler ikke akkurat på laurbærene.

Over 16 000 elbusser

Nå avslører myndighetene i byen Shenzhen – som ofte omtales som «kinesiske Silicon Valley» og som ITavisen besøkte tidligere i år – planene om å elektrifisere hele kollektivtransporten.

Det innebærer at over 16 000 elbusser ruller ut på veiene i millionbyen. Shenzhen har allerede den største elbussflåten i verden og snart øker den altså ytterligere. Totalt består kollektivtransporten i byen av 16 359 elbusser.

Kina er verdens største elbilmarked.

Investerer stort

For å gjøre dette mulig, har myndighetene i byen investert flere millioner i elektriske busser og ladestasjoner. Shenzhen har nå 8000 ladepunkter ved 510 ladestasjoner for elbusser slik at halvparten av flåten til enhver tid har tilgang.

Byen regner med at dette vil føre tid at man sparer vanvittige 345 000 tonn med drivstoff i året, samtidig som det reduserer CO2-utslippene med 1,35 millioner tonn.

I tillegg er 62,5 prosent av drosjene i byen elektrifiserte. Myndighetene håper å nå 100 prosent innen forholdsvis kort tid, skriver Electrek.

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, kina