Microsoft vil ha bort de tradisjonelle passordene.
Microsoft vil ha bort de tradisjonelle passordene.

Annonse


Microsoft: – Passordets tid er over

Microsoft er et av selskapene som ved flere anledninger har vært frempå for å få bukt med dagens passord bestående av bokstaver, tall og tegn. I et ferskt blogginnlegg skriver selskapet at “Microsoft gjør deg til passordet”.

Vil ha bort de tradisjonelle passordene

Ifølge Microsoft handler mye av dagens sikkerhetstrusler om svake passord. I fjor la selskapet ned et forbud mot “12345” som passord.

“Som i alle selskaper og husholdninger, er menneskelige feil og svake passord de letteste målene for kriminelle”, står det i innlegget.

Windows-produsenten mener at prosessen med å lage et passord som er komplisert nok, er for knotete ved at man skal ha så så mange spesialtegn, numre og store bokstaver.

Annonse
“I flere tiår har industrien fokusert på å sikre enheter. Denne modellen trenger en overhaling. Å sikre enheter er viktig, men det er ikke nok. Vi bør fokusere på å sikre individet. Vi kan forbedre opplevelsen din og sikkerheten ved å la deg bli passordet”, skriver Microsoft.

Sjekk om passordet ditt er på listen.

Windows Hello-slakt

Windows-produsenten ser på løsninger som ansiktsgjenkjenningen Windows Hello, selskapets Authenticator-app for iOS og Android og fingersensor som bedre alternativer til dagens passord.

“Det lager faktisk et 3D-kart over ansiktet ditt. Det har dybde og karakteristikker og vi bruker flerspektrumsanalyser slik at vi får flere bilder av ansiktet ditt fra flere vinkler”, skriver Microsoft om Windows Hello.

Blogginnlegget kommer kun få dager etter at nettopp Windows Hello fikk stryk av en gruppe sikkerhetsforskere. Gruppen demonstrerte hvordan man kan lure ansiktsgjenkjenningen med et bilde tatt med et infrarødt kamera. Dette sikkerhetshullet er for ordens skyld tettet i den nyeste utgaven av Windows 10.

Er du enig med Microsoft om at fingersensor, totrinnsverifisering og ansiktsgjenkjenning bør ta over for de tradisjonelle passordene?

 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse