Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Enkelte betaler flere tusen kroner for å snike i køen. (Ill.: Tesla)

Tesla Model 3-kunder betaler over 80 000 kroner for å snike

Reservasjonsholdere kan tjene stort på å selge plassen i køen.

TV 2 Broom melder, via britiske Autocar, at enkelte personer er villig til å betale over 80 000 kroner for å snike i reservasjonskøen for kommende Tesla Model 3. Som kjent er køen svært lang med over 400 000 reservasjonsholdere.

Så lang er den at over 60 000 personer har kansellert reservasjonen.

Blar opp for å snike

Enkelte av reservasjonsholderne har nå begynt å selge plassene sine og folk er villig til å bla opp for å snike litt i køen. Som Broom skriver, spørs det om dette i det hele tatt er lov i henhold til avtalen som blir gjort med Tesla.

«Reservasjonen din kan ikke overføres eller overas til en annen part uten skriftlig samtykke fra Tesla», står det når man reserverer en Model 3, men det er usikkert om det er noe Tesla følger opp.

Selskapets informasjonssjef i Norge, Even Sandvold Roland, er ikke tilgjengelig for kommentar om dette, skriver nettstedet.

Her kan du sjekke sånn omtrent når din Model 3 dukker opp.

Ikke første gang

Det er ikke første gang at reservasjonsholdere selger plassen sin i en Tesla-kø, det har tidligere skjedd både med Model S og X – også her i Norge. Flere personer som har vært tidlige ute, har også spekulert i å selge dem videre med høy fortjeneste.

Hvis man reserverer en Model 3 i Norge nå, står det at ventetiden er på 12-18 måneder. Man vil dermed ikke motta «Folke-Teslaen» før tidligst 2019.

Vurderer du å kjøpe elbil? Så lenge må du trolig vente på de mest populære.

Har du kjøpt eller solgt plassen din i Model 3-køen?

 

Kilder:
TV 2 Broom,
Autocar

Stikkord: Bil, tesla