Facebook gjør om på systemet mot falske nyheter.
Facebook gjør om på systemet mot falske nyheter.

Annonse


Nå gjør Facebook dette med det selskapet mener er falske nyheter

Rundt denne tiden i fjor annonserte Facebook at det, med hjelp fra flere nyhetsmedier, skal begynne å flagge det som gruppen mener er falske nyheter.

Annonserer endringer

I en oppdatering på selskapets blogg melder Facebook at det nå går bort fra denne løsningen. Flaggingen skal erstattes med “relaterte artikler” som er blitt testet siden april i år.

“Vi har funnet ut at når vi viser Related Articles ved siden av en falsk nyhet, fører det til at færre deler enn da Disputed Flag ble vist”, skriver Facebook i blooginnlegg.

Tidligere Facebook-topp langer ut mot det sosiale mediet.

Annonse


Løsningen feilet

Løsningen som innebar at Facebook flagget falske nyheter med et stempel under artiklene, ser ikke ut til å ha hatt noen påvirkning på brukerne av det sosiale mediet. Flere av dem stoler ikke på Facebooks flagging – selv om den er understøttet av tredjeparts faktasjekkere.

Facebook nevner årsaker til at flaggingen ikke fungerte som at systemet var i overkant komplisert for brukerne, at det ikke alltid gav det tiltenkte resultatet, det tok for lang tid å implementere det globalt og at merkingen var for streng.

I videoen under kan du se Facebook forklare endringene.

 

Kilder:
Facebook,
Engadget

Annonse