Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook gjør om på systemet mot falske nyheter. (Ill.: Pexels)

Nå gjør Facebook dette med det selskapet mener er falske nyheter

Endrer strategi i kampen mot feilinformasjon på nettet.

Rundt denne tiden i fjor annonserte Facebook at det, med hjelp fra flere nyhetsmedier, skal begynne å flagge det som gruppen mener er falske nyheter.

Annonserer endringer

I en oppdatering på selskapets blogg melder Facebook at det nå går bort fra denne løsningen. Flaggingen skal erstattes med «relaterte artikler» som er blitt testet siden april i år.

«Vi har funnet ut at når vi viser Related Articles ved siden av en falsk nyhet, fører det til at færre deler enn da Disputed Flag ble vist», skriver Facebook i blooginnlegg.

Tidligere Facebook-topp langer ut mot det sosiale mediet.

Løsningen feilet

Løsningen som innebar at Facebook flagget falske nyheter med et stempel under artiklene, ser ikke ut til å ha hatt noen påvirkning på brukerne av det sosiale mediet. Flere av dem stoler ikke på Facebooks flagging – selv om den er understøttet av tredjeparts faktasjekkere.

Facebook nevner årsaker til at flaggingen ikke fungerte som at systemet var i overkant komplisert for brukerne, at det ikke alltid gav det tiltenkte resultatet, det tok for lang tid å implementere det globalt og at merkingen var for streng.

I videoen under kan du se Facebook forklare endringene.

 

Kilder:
Facebook,
Engadget

Stikkord: facebook, falskenyheter