Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Energous jobber med fremtidens ladeteknologi. (Ill.: Energous)

Har godkjent ekte trådløs lading

Fra selskap som ryktes å jobbe med Apple.

Trådløs opplading i smarttelefoner har eksistert i lang tid. I 2012 kom den første Nokiaen med slik teknologi og i år tenkte Apple at det var på tide å slå følge. Nå er det ikke altfor lenge til de ordentlige trådløse laderne kommer.

Ekte trådløs lading

Vi snakker selvsagt om trådløse ladere som, i motsetning til dagens produkter, ikke trenger å være i direkte kontakt med enhetene som lades opp. Amerikanske Federal Communications Commission (FCC) har nylig godkjent en lader med slik teknologi.

Det amerikanske oppstartsselskapet Energous, som Apple har vist interesse for, annonserte i går at selskapet har fått FCC-sertifisering på en lader som kan lade enheter på en avstand på maksimalt 90 centimeter. Laderen bruker selskapets egenutviklede WattUp Mid Field-sender som konverterer elektrisitet om til radiofrekvenser før de sendes ut mot enheter med riktig mottaker.

Glem ladeputene.

Viser frem produkter under CES 2018

WattUp-laderen er i stand til å lade opp flere enheter samtidig og skal kunne fungere med flere type enheter og er dermed ikke begrenset til smarttelefoner. Laderen kan gi strøm til andre enheter som nettbrett, tastatur og ørepropper.

Energous har planer om å vise frem teknologien under CES som sparkes i gang på nyåret.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: Mobil