Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Flere Amazon- og Microsoftansatte er pågrepet i en omfattende politiaksjon. (Ill.: Pexels)

Amazon- og Microsoft-ansatte brukte ansatt-e-posten til å kjøpe sex

– Sexindustrien øker i takt med teknologiindustrien.

Nettstedet Newsweek avslører at ansatte i selskaper som Amazon og Microsoft har kjøpt tjenester via bordeller og prostituerte gjennom jobb-e-posten.

Flere ansatte pågrepet

E-postene har publikasjonen fått tilgang på etter en forespørsel fra King County Prosecutor’s Office i USA. De viser 67 sendte e-poster fra ansattkontoer i Microsoft, 63 fra Amazon i tillegg til selskaper som Boeing, Oracle,  T-Mobile og fra flere andre, lokale teknologiselskaper i Seattle.

Enkelte av disse ble avslørt under en politioperasjon i 2015 mot sexhandelen i byen og som resulterte i pågripelser av 18 personer, som inkluderer flere høytstående ansatte i Amazon og Microsoft.

Økende problem i byen

Ifølge myndighetene i byen har sexindustrien vokst i takt med teknologiindustrien og enkelte menn bruker opptil 50 000 dollar, over 400 000 kroner, på sexkjøp i løpet av et år, skriver Newsweek. Blant annet markedsfører flere bordeller seg med at de ligger nære teknologiselskaper.

Overfor nettstedet uttaler Amazon at selskapet etterforsker avsløringene og at det er imot Amazons retningslinjer for ansatte å kjøpe slike tjenester fra arbeidsplassen eller i Amazon-relaterte aktiviteter utenfor arbeidsplassen, som for eksempel forretningsreiser.

 

Kilde:
Newsweek

Stikkord: amazon, Microsoft