Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snowden har ikke hatt egen mobil på mange år, men har brukt ditto år på å forske på hva som befinner seg i moderne smartmobiler. Svaret er en haug sensorer som kan brukes for å overvåke digitale eiendeler på en ny måte. (Ill.: Edward Snowden)

Snowden har laget en app som gjør mobilen din om til en super-sensor som oppdager alt

Du kan laste ned nå.

Haven er navnet på en helt ny app, foreløpig i beta, til Android.

Dette er ikke første gang Snowden lager sikkerhetsløsninger.

For å beskytte fysiske eiendeler
Appen nyttegjør alle mikrofonene (smartmobiler kan faktisk være utstyrt med opp til tre av dem), lys, vibrasjon og lyd for å følge med på personer som kanskje er på jakt etter harddisker eller bærbare med sensitiv informasjon.

Haven er altså spesiallaget for personer som må fly under radaren til myndigheter, og andre, som av ulike grunner kan være ute etter å stoppe dem.

Denne appen bruker Snowden fast.

Slik fungerer den
«Haven sparer bare bilder og lyd når den utløses av bevegelse eller volum, og lagrer alt lokalt på enheten. Du kan plassere enhetens kamera for å fange synlig bevegelse, eller sette telefonen et sted diskret for bare å høre etter lyder. Få sikre varsler om inntrengingshendelser umiddelbart og få tilgang til loggene eksternt eller når som helst senere», forklares det på prosjektets nettside.

Følgende sensorer brukes og lagrer dataene som snappes opp til en logg-fil lokalt på enheten:

  • Akselerometer: mobilens bevegelse og vibrasjon
  • Kamera: fra for- eller bak-kameraet
  • Mikrofon: lyder i miljøet
  • Lys: lysendringer takket være lyssensoren
  • Strøm: merker om enheten plugges ut eller har mistet all strøm
Slik ser appen ut.
Slik ser appen ut. (Ill.: Haven)

Kan brukes med iPhone, på en måte
Det finnes foreløpig ingen app til iPhone, men:

«Vi håper å støtte en versjon av Haven som kjører direkte på iOS-enheter i fremtiden, men iPhone-brukere kan allerede nå få glede av Haven. Du kan kjøpe en billig Android-telefon for mindre enn 700 kroner, og bruk den som din Haven-hovedknutepunkt som du legger igjen, mens du tar iPhone med deg.

Hvis du kjører Signal på iPhone, kan du konfigurere Haven på Android for å sende krypterte varsler, med bilder og lyd, direkte til deg. Hvis du aktiverer funksjonen «Tor Onion Service» i Haven (krever at du også installerer «Orbot»-appen), kan du få tilgang til alle Havens loggdata fra iPhone ved hjelp av Onion Browser-appen.»

 

Kilde:
Haven

Stikkord: personern, sikkerhet, snowden