Spotify blir ny på Linux. Skjermdumpen er hentet fra Windows-utgaven.
Spotify blir ny på Linux. Skjermdumpen er hentet fra Windows-utgaven.

Annonse


Nå kan du laste ned en splitter ny versjon av Spotify til Linux

Spotify har en tidlig julegave til Linux-brukerne i form av en ny skrivebordsklient.

Støtter flere Linux-utgaver

Det nye programmet er en såkalt “snap”-pakke slik at man enkelt kan installere det på versjoner som Linux Mint, Ubuntu, Solus, Open Suse, Debian og Manjaro. Canonical er spesielt fornøyd med denne lanseringen:

“Ved å lansere en egen Snap, forsikrer Spotify brukerne av Linux-økosystemet at de kan nyte den seneste versjonen av den ledende musikkstrømmetjenesten så raskt den er lansert, uavhengig av hvilken distribusjon de bruker. Vi er fornøyde med å kunne ønske Spotify velkommen til snap-økosystemet og ser frem til å vise frem flere i 2018”, sier Jamie Bennett, VP of Engineering i Canonical. i en uttalelse.

Snap er kort fortalt installasjonsprogrammer for Linux-programvare som kan bli brukt på flere distribusjonsutgaver av operativsystemer.

Annonse


Laget av dedikerte utviklere

En interessant detalj ved lanseringen er at applikasjonen ikke er direkte støttet av Spotify, men er utviklet av ansatte i selskapet som ønsker å bruke strømmetjenesten på sine utvikler-PC-er. Utviklerne har brukt fritiden sin med å jobbe med denne Spotify for Linux-versjonen. Derfor kan utvalget skille seg ut fra Windows- og macOS-utgavene.

Mer informasjon om Spotify for Linux finner du her.

 

Kilde:
Canonical