Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amazon produserer fra før serier, ønsker de også at nettet skal vokse biblioteket deres? Ikke umulig. Det er dessuten langt på overtid med YouTube-konkurranse. (Ill.: Amazon)

Amazon skal kanskje utfordre YouTube med Opentube

Eller blir navnet Amazontube?

Apple og Amazon har blitt enige om å selge hverandres produkter igjen, men YouTube/Google og Amazon er langt fra venner.

YouTube trenger konkurranse

For Google trakk YouTube fra å spille på Amazon Echo Show noen måneder etter at produktet kom i handelen. Amazon fikk hentet tilbake den viktige appen etter tilsynelatende ha fulgt Googles vilkår, men så trakk Google faktisk tilbake produktet sitt nok en gang, og inkluderte Amazon Fire TV i tillegg. Au.

Amazon har altså registrert to nye varmerker: Amazontube og Opentube. Tjenesten er bygget opp ved at brukerne laster opp videoinnhold. Det nevnes kategorier som dansing, mote og teknologi.

Domenejakt

Vi må nevne at Amazon også har registrert AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com og AmazonOpenTube.com, derav «kanskje» i tittelen. Det kan være de kun sikrer seg domener, og at ikke noe spesifikt produkt er under utvikling.

Samtidig prøver Google seg på musikkstrømmemarkedet igjen med nok en ny variant av YouTube Music.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: amazon, Google, youtube