Svenskere fildelere har mottatt nye kravbrev.
Svenskere fildelere har mottatt nye kravbrev.

Annonse


Svenske fildelere mottar kravbrev – 7000 kroner for én film

Ved flere anledninger har advokatbyråer, på vegne av rettighetsorganisasjoner, sendt ut kravbrev til fildelere i Skandinavia. I Norge har Forbrukerrådet anbefalt mottakerne om ikke å betale kravet. I Sverige skal granskes kravbrevene av myndighetene.

Nye kravbev
Svenske Breakit melder nå at flere har mottatt nye kravbrev. Denne gang fra Innerstands Advokatbyrå. I brevet står det at rettighetshaveren vil ha en flat sats på 7000 svenske kroner for det aktuelle bruddet på opphavsretten. Advokatbyrået advarer om at beløpet kan bli høyere i en domstol hvis mottakeren ikke betaler.

“Hvis dette skjer, vil beløpet ikke bli begrenset til kroner 7 000, men vil kompensere for skadene som oppstår, og vil inkludere kompensasjon for etterforskningskostnader, søknadsgebyrer og advokatkostnader”, står det i brevet.

Kommer til å følge opp
Overfor nettstedet bekrefter Alex Block i Innerstans Advokatbyrå at de har sendt ut et “stort antall” kravbrev, men ønsker ikke å gå inn på hvor mange.

Annonse


“Dette vil vare lenge og i stor grad”, sier han til Breakit.

Det er tidligere stilt spørsmål rundt lovligheten til disse brevene, noe svenske myndigheter gransker, men Block er tydelig på at advokatbyrået vil forfølge sivile søksmål mot dem som ikke betaler.

“Det er vår hensikt, selv om vi foretrekker å unngå det. Vi må gjøre virkelighet av våre krav, ellers vil dette ikke fungere”, forteller Block overfor nettstedet.

 

Kilde:
Breakit