Kaspersky Labs produkter er nå forbudt i det amerikanske statsapparatet.
Kaspersky Labs produkter er nå forbudt i det amerikanske statsapparatet.

Annonse


– De har skadet vårt omdømme

Etter beskyldninger om spionasje har amerikanske myndigheter bestemt at Kaspersky-programvare er forbudt på statsapparatets datamaskiner. Det russiske sikkerhetsselskapet anker avgjørelsen.

Anker avgjørelsen
Anken som er sendt til en føderal domstol i USA inneholder blant annet et åpent brev til Department of Homeland Security, signert selskapets grunnlegger Eugene Kaspersky. I brevet skriver Kaspersky at amerikanske myndigheter ikke har gitt selskapet en ordentlig gjennomgang og at USA stort sett har basert avgjørelsen på rykter, subjektive meninger og ikke-tekniske kommersielle kilder. Samtidig mener antivirusselskapet at avgjørelsen har skadet dets omdømme uten noen tydelige bevis for at det er blitt gjort noe galt.

“Derfor er det i Kaspersky Labs interesse å forsvare seg selv”, avslutter han brevet.

Ifølge programvareprodusenten har det ved flere anledninger forsøkt å samarbeide med USA for å forsikre om at de ikke arbeider med russiske myndigheter.

Annonse


Mener det skader salget
Reuters skriver at Kaspersky har solgt programvare til det amerikanske statsapparatet for mindre enn 54 000 dollar, som tilsvarer rundt 450 000 kroner, eller 0,03 prosent av salget til den amerikanske grenen av selskapet i USA. Kaspersky mener at anklagene har skadet salget i det større forbrukermarkedet.

Blant annet har butikkjeden Best Buy trukket selskapets produkter.

I kjølvannet av rapporter om at Kaspersky Labs har tettet bånd med russiske myndigheter, lovet selskapet å åpne opp kildekoden for innsyn for å bevise sin uskyld. Sikkerhetseksperter og flere amerikanske politikere omtalte det som poengløst, skrev nettstedet LA Times i oktober. Sikkerhetseksperter mente den gang at slike gjennomganger ikke vil vise hele bildet.

Kaspersky har senere hevdet at den NSA-ansatte kan ha lekket amerikanske hackerverktøy da han piratkopierte Microsoft Office.

 

Kilde:
Reuters

Annonse