Nio ES8 er klar for masseproduksjon.
Nio ES8 er klar for masseproduksjon.

Annonse


Kinesisk Tesla-rival lanserer elbil til halvparten av prisen til Model X

Det kinesiske oppstartsselskapet Nio annonserer masseproduksjonen av deres første elbil. Elbiler er på fremmarsj i landet der Model X er blitt et populært valg og nå får Tesla mer konkurranse.

Halv pris av Model X
Den først modellen går under navnet ES8 og har et fristende fortrinn sammenliknet med Model X: i Kina er prisen nærmest halvparten. ES8 starter på 448 000 kinesiske yuan, noe som tilsvarer rundt 566 000 kroner. Model X starter på 836 000 yuan

Nio drar blant annet fordeler av kinesiske incentiver, skriver CNBC.

“Det er vanskelig å anslå”, sier Nio-sjef William Li om hvordan den ferske bilprodusenten vil påvirke Tesla-salget i Kina, overfor nyhetsmediet.

Annonse


“Kanskje Tesla vil selge mindre etter at produktet vårt er ute. Eller kanskje,fordi hele markedet vokser, vil de opprettholde salgsveksten. Det er vanskelig å si.”

Slik ser førermiljøet ut.
Slik ser førermiljøet ut. (Ill.: Nio)

Batteribytte på farten
ifølge Li er det mange kunder som har valgt Nio fremfor Tesla, men også mange som har kjøpt produkter fra begge. Han er samtidig tydelig på at det er helt klart at Nio og Tesla er konkurrenter.

“Jeg tror absolutt at Tesla er en rival og at kunder skal velge mellom våre produkter, men jeg ønsker ikke å si at vi er kinesiske Tesla eller at de er amerikanske Nio”, forteller han til CNBC.

Nio har trolig en spennende modell på lur. ES8 har en estimert rekkevidde på over 350 kilometer og batteripakken skal man kunne bytte ut på tre minutter. Nio jobber også med å bygge et omfattende i landet som er blitt verdens største elbilmarked, i tillegg planlegger det å tilby 1200 sørvisbiler som kjører rundt og skifter batteri ved behov.

ES8 er også fullstappet med fremtidsrettet teknologi som radar, sensorer og kunstig intelligens.

 

Kilde:
CNBC