Surface Phone finnes trolig som prototype, og lanseres sannsynligvis med Snapdragon 845 i løpet av høsten 2018.
Surface Phone finnes trolig som prototype, og lanseres sannsynligvis med Snapdragon 845 i løpet av høsten 2018.

Annonse


Joda, Surface Phone er ekte, og den blir ulikt alt annet vi har sett

I dag ettermiddag skrev vi om lekkasjer av ytterligere patent-søknader som avslører Microsofts til hemmelige enhet.

2018 kan bli et knallår for Microsoft
Men stadig mer informasjon lekker, og heldigvis mer spennende enn tradisjonelle patent-tegninger.

“Enheten kan sammenliknes blant annet Yoga Book som også foldes sammen som en bok. Maskinen i patentet har også et liknende hengsel som gjør at enheten kan justeres i ulike vinkler, for eksempel viser en av tegningene enheten i nattbordmodus. Mye av patentet omhandler nettopp dette hengselet som beskrives som «selvregulerende», meldte vi.

Nå har det dukket opp en langt mer detaljert tegning som nok beviser at Microsoft er nærme lansering.

Annonse


Enheten vil kjøre Snapdragon og Windows 10, men det er usikkert om den vil kunne oppgraderes til Pro slik at den kan kjøre alle programmer, også de utenfor Microsofts egen app-butikk.

USB C-kontakten er smal for å holde enheten tynn.
USB C-kontakten er smal for å holde enheten tynn. (Ill.: MSPoweruser)

OLED og USB C
Lekkasjene minner om de som kom i forkant av Surface Studio, noe som ytterligere styrker teorien om at Microsoft ikke ønsker å hoppe inn i et mettet mobilmarked med nok en ny mobil, men med en mindre hybridenhet som kan mer.

Microsoft har gjort alt for å gjøre den nye formfaktoren veldig tynn, blant annet ved å modifisere USB C ved å gjøre den så liten som mulig. Det er også referanser til noe som kalles Surflink, men vi håper den ikke bruker Microsofts egen løsning, men USB-standarden.

Panelet er av typen OLED, nevnes det også.

En stor flat flate
Utfordringen er å bevare enhetens muligheter til gester og pen-bruk når den ligger flat. Microsoft skal ha løst dette med et spesielt hengsel-design.

Microsofts øverste sjef, Satya Nadella, har for lengst hintet i retning av en slik enhet:

“På en måte kan du si at vi skal lage mobiler igjen, men det er ikke sikkert de kommer til å se ut som dagens mobiler”. Det er også funnet referanser til to-skjerm-enheter i Windows 10-koden.

Veldig spennende dette, i kombinasjon med de nye Windows 10 ARM-bærbare som kommer for fult neste år, først med Snapdragon 835, deretter med 845.

 

Kilde:
MSPoweruser