VR skal gi et ekstra piff til opplevelsen når bilen tar over styringen.
VR skal gi et ekstra piff til opplevelsen når bilen tar over styringen.

Annonse


Slik skal Renault gjøre den autonome kjøringen mer underholdende med VR

Hva skal man egentlig bruke tiden til når bilene kjører for oss? Den franske bilprodusenten Renault har noen visjoner.

VR-opplevelse i autonom modus
Selskapet konseptbilen SYMBIOZ som er elektrisk, autonom og oppkoblet. Bilen er resultatet av et samarbeid med LG, Devialet, TomTom og Ubisoft. For eksempel er frontruten byttet ut med en 80-tommers OLED-skjerm fra LG som ikke bare viser veien foran deg, men som også kan bli din personlige underholdningstjeneste i bilen. På skjermens “Heads-up Display” ser man informasjon som hvor raskt man kjører, fartsgrensen og navigasjon.

Spillutvikler Ubisoft er også delaktig i prosjektet. Selskapet har utviklet en VR-opplevelse der bilens sensorer gjør opptak og sender informasjonen til hodesettet slik at de samme bevegelsene tilpasses opplevelsen og på den måten forhindrer at brukeren blir bilsyk. Dette vil ifølge Renault bidra til å øke opplevelsen når bilen er i autonom modus. For eksempel kan man kjøre rundt med en vakker, virtuell solnedgang som utsikt eller kanskje ned en virtuell skogsvei mens man egentlig befinner seg et annet sted.

I demonstrasjonen som nettstedet Engadget har fått, og som du kan se i videovinduet under, viser Renault at man også kan se på film mens bilen kjører deg dit du måtte ønske.

Annonse


– Denne demonstrasjonen viser deg når tankene dine er avslått, er de virkelig avslått.  Hvis vi vil gi folk tiden tilbake skal vi ikke bedømme hva de skal bruke den tiden på, enten det er spilling, VR eller arbeid, sier Ogi Redzik i Renault-Nissan overfor Engadget.

Hva tenker du om Renaults autonome visjon? Hva kan man bruke tiden på mens bilen kjører av seg selv?

 

Kilder:
Engadget,
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse