Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vekt, størrelse og batteritid er det som gjelder for LG Gram. (Ill.: LG)

LG lover «en hel dags» batteritid på disse PC-ene

Opptil 22,5 timer brukstid på én lading.

LG tyvstarter CES 2018 med å introdusere nye Gram-laptoper. I år som i fjor er det størrelse, vekt og batteritid som gjelder.

Opptil 22,5 timer
I fjor hevdet LG at Gram 14 skulle holde det gående i 24 timer, dog var tallene basert på gamle tester. I år lover selskapet også solid batteritid, men da basert på nyere ytelsesprogramvare.

LG sier at 13,3-tommeren skal holde i 22,5 timer, 14-tommeren 21,5 timer mens storebroren med en skjerm på 15 tommer skal holde i 19 timer. Det skal bli interessant å se om batteritiden holder som lovet. 2018-modellene av LG Gram blir utstyrt med åttende generasjon med Intel Core-prosessorer, enten i5 eller i7, og SSD-lagring. Mer detaljer ventes under CES som sparkes i gang på nyåret.

Kommentar: Det mest spennende er hva Microsoft ikke snakket om.

LG har endret testrutinene, men lover fortsatt imponerende batteritid for Gram.
LG har endret testrutinene, men lover fortsatt imponerende batteritid for Gram. (Ill.: LG)

Intel svarer Qualcomm?
Batteriplanene er spesielt interessante etter at Qualcomm og Microsoft annonserte Snapdragon-støtte for Windows 10. Et av salgsargumentene for de kommende ARM-baserte Windows 10-maskinene er nettopp lovnader om overlegen batteritid.

Intel ønsker nok å svare på dette med enda bedre batteriytelse i selskapets prosessorer. Selskapet har fremdeles overtaket når det gjelder generell systemytelse, men kundene etterspør stadig enda bedre batteritid.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: lg, pc