ET-One vekker oppsikt med det utfordrende designet.
ET-One vekker oppsikt med det utfordrende designet.

Annonse


Her er eltraileren som kan komme før Tesla Semi

For rundt en måned siden avduket Tesla selskapets kommende eltrailer, Semi. Den er tilgjengelig for forhåndsbestilling, men produksjonsstart vil ikke finne sted før i 2019.

Kan ta kunder fra Tesla
Det Los Angeles-baserte oppstartsselskapet Thor Trucks håper å komme Tesla i forkjøpet med en egen elektrisk trailer. Produsenten avduket nylig et konsept av eltraileren ET-One som selskapet håper skal få sjåfører til å velge bort Tesla Semi. Du er på ingen måte alene hvis du syns at traileren som ser ut til å være snytt ut av nesen på Transformer-universet.

Så spørs det om egenskapene til ET-One er fristende nok til at bedrifter velger den fremfor Semi. Thor Trucks-traileren skal ha rekkevidde på rundt 482 kilometer når den er fullt lastet (40 tonn). Tesla Semi vil ha en rekkevidde på 805 kilometer med maksimalt last som er 32,2 tonn. Prisen for ET-One starter på 150 000 dollar noe som er tilsvarende startprisen for Semi – denne modellen har faktisk tilsvarende rekkevidde som Thor Trucks-traileren.

ET-One kan ha den fordel av at traileren treffer markedet før Tesla Semi. Thor Truck har et mål om at eltraileren skal rulle ut på veiene i 2019 – samme år som Tesla etter planen starter produksjonen av Semi.

Annonse


Thor Trucks håper å lansere ET-One før Tesla Semi.
Thor Trucks håper å lansere ET-One før Tesla Semi. (Ill.: Thor Trucks)

 

Kilde:
Mashable