Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Switch selger i et forrykende tempo. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Supre Switch-tall – når ti millioner solgte på rekordtid

Spill: Nintendo-hybriden har startet like godt som Wii.

Ni måneder etter lanseringen kan Nintendo avsløre at Switch har rundet ti millioner solgte enheter. Det er tilsvarende PlayStation 4 og Wii.

Selger som varmt hvetebrød
«Som du kan se i stuene til folk, på flyet, på T-banen, tilhengere verden rundt liker å ha med seg Nintendo Switch uansett hvor de er på vei. Responsen fra tilhengerne har vært fantastisk», sier Nintendos Amerika-sjef, Reggie Fils-Aimé, i en pressemelding.

En sammenlikning som Forbes har lagt ut. viser at Switch gjør det nesten like godt som PlayStation 4 og tilsvarende Wii.

  • PS4 brukte rundt åtte måneder og 29 dager på å nå ti millioner.
  • Wii brukte rundt ni måneder.
  • Xbox One sendte ut ti millioner enheter til forhandlere i løpet av 12 måneder. Merk at konsollen kun var tilgjengelig i utvalgte land de første månedene.
  • Wii U brukte to år og syv dager på å selge ti millioner enheter. Totalt har konsollen solgt 13,5 millioner eksemplarer. Switch ligger an til å passere det det første året.

Bred støtte
En ting Switch har klart, men som Nintendo ikke lyktes med for Wii U, er å få tredjepartsutviklerne med på laget. I tillegg til å lansere egne spill, som Zelda: Breath of the Wild og mesterlige Super Mario Odyssey, har Switch også topptitler som Doom, Skyrim og Minecraft, med Wolfenstein II og flere på vei.

Har du en Nintendo Switch?

 

Kilde:
Forbes

Stikkord: nintendo, Spill, switch