Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kaspersky Labs produkter er nå forbudt i det amerikanske statsapparatet. (Ill.: Alexxsun - Own work, CC BY-SA 4.0)

Nå er Kaspersky offisielt forbudt av amerikanske myndigheter

President Donald Trump underskrev lov.

Tirsdag denne uken skrev president Donald Trump under på papirene som bannlyser bruk av programvare på føderale datamaskiner utviklet av Kaspersky Lab.

Forbudt i det amerikanske statsapparatet
Forbudet har riktig nok vart i flere måneder etter et direktiv fra Department of Homeland Security (DHS) som påla å fjerne Kaspersky-produkter fra føderale maskiner, men det er først nå at Trump underskriver de offisielle papirene.

I en uttalelse sier selskapet at det er «sterkt bekymret» over loven.

DHS hevdet at selskapet hadde tilknytting til russiske etterretningsorganer. Senere skrev Wall Street Journal at Kasperskys antivirusprogramvare ble brukt av russiske hackere for å identifisere og stjele hemmeligstemplede filer fra en NSA-ansatts PC.

Les mer: – «Kaspersky»-antivirus er hacket av Russland for å spionere.

Hevder sin uskyld
I kjølvannet av rapporter om at Kaspersky Labs har tettet bånd med russiske myndigheter, lovet selskapet å åpne opp kildekoden for innsyn for å bevise sin uskyld. Sikkerhetseksperter og flere amerikanske politikere omtalte det som poengløst, skrev nettstedet LA Times i oktober. Sikkerhetseksperter mente den gang at slike gjennomganger ikke vil vise hele bildet.

Kaspersky har senere hevdet at den NSA-ansatte kan ha lekket amerikanske hackerverktøy da han piratkopierte Microsoft Office.

 

Kilde:
Reuters

Stikkord: Kaspersky, programvare, sikkerhet, usa