Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nok en by sier nei til Ubers tjenester.

Hodepine for Uber – nok en britisk by sier nei til tjenesten

– En skuffende avgjørelse, sier selskapets lokale sjef.

På kort tid har to engelske byer sagt nei til at Uber kan operere der. Sist ut er York som begrunner det blant annet med det massive datainnbruddet mot Ubers servere som selskapet forsøkte å skjule.

Få dager tidligere var det Sheffield som sa nei til tjenesten.

Tredje byen som sier nei
Uber bekrefter at 2,7 millioner britiske brukere ble rammet etter det omfattende sikkerhetsbruddet som berørte 57 millioner sjåfører og passasjerer. Hendelsen ble ikke bedre etter avsløringen om at tjenesten forsøkte å skjule det.

York begrunner også det foreløpige avslaget med flere lokale klager. Årsaken til at lisensen ble inndratt i Sheffield, er at selskapet ikke besvarte henvendelser om hvordan appen styres, skriver Business Insider.

Tjenesten har nå 21 dager på seg på å anke avgjørelsen til myndighetene i York.

«Dette er en skuffende stemme for sjåfører og passasjerer som bruker appen vår i byen», skriver Ubers York-sjef, Neil McGonigle, i en e-postuttalelse til nettstedet. Han legger til at selskapet skal gjennomgå avslaget før en eventuell anke fremlegges.

Les også: – Uber bør legge ned.

Anker i London
Den foreløpig største nedturen for Uber i England kom i september da de lokale transportmyndighetene, Transport for London, inndro selskapets lisens for å operere i byen.

Uber har anket saken og den vil opp for retten i London i løpet av det kommende året.

Også i Norge er det problemer for transporttjenesten som for øyeblikket har tatt en pause.

 

Kilde:
Business Insider

Stikkord: samferdsel, uber