Hopp til navigasjon Hopp til innhold
YouTuber la ut videoer som ifølge brasiliansk rett krenket opphavsretten. (Ill.: Google)

YouTuber dømt for å publisert «piratveiledninger»

Hevder selv at videoene ikke krenker opphavsretten.

En YouTube-personlighet er i brasiliansk rett dømt for å ha hjulpet andre med å krenke opphavsretten.

La ut «piratveiledninger»
Mannen, Marcelo Otto Nascimento, skal ha lagt ut videoer på Googles strømmetjeneste der han viser seerne hvordan de kan piratkopiere innhold med IPTV-tjenester, skriver TorrentFreak. Han står bak YouTube-kanalen Café Technológico som først inneholdt brødbakingsvideoer før Nascimento senere eksperimenterte med mer teknologiorientert innhold.

Kanalen tiltrakk seg negativ oppmerksomhet fra det lokale medieselskapet Associação Brasileira de Televisões por Assinatura (ABTA) som etter hvert gikk til juridiske skritt mot mannen.

Ble ikke trodd
ABTA sa i retten at Nascimento la ut veiledninger som «oppmuntret til bruk av utstyr og applikasjoner som er designet til å tillate tilgang til tjenester og innhold» til et av organisasjoner medlemmer på tross av at det er beskyttet av opphavsretten, skriver nettstedet.

I sitt forsvar sa mannen at han så vidt nevner IPTV-systemer, at han ikke krenker opphavsretten og at han ikke påfører skade eller tap for TV-selskapene. Dommeren var ikke enig i Nascimentos påstander.

I tillegg til å fjerne alt innholdet fra YouTube og Facebook, må han også betale skadeserstatning til opphavsretthaverne – en sum som ikke er fastslått.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirat