Apple sier at iMac Pro kun er få dager unna.
Apple sier at iMac Pro kun er få dager unna.

Annonse


iMac Pro lanseres 14. desember, men de råeste modellen lanseres neste år

Under et intervju med det britiske dingsemagasinet T3 snakket Apples Phil Schiller blant annet om å droppe hjemknappen i iPhone X og samtidig avslørte han en kjekk detalj om iMac Pro.

Oppdatert, 17:25:

Nå er det offisielt at iMac Pro lanseres i Norge 14. desember. Det foreligger ingen priser enda. 14- og 18-kjerner-modellene lanseres tidlig neste år. Det er 8 og 10 som blir gjort tilgjengelig fredag.

10 kjerne-modellen som er klokket til 3GHz nådde 37 400 flerkjernepoeng på GeekBench. Dette er 93 prosent kjappere enn den nyeste 27″ iMac-en 5K , og opp til 45 prosent kjappere enn Mac Pro-toppmodellen fra 2013.

Annonse


De kan leveres med 4TB SSD, opp til 128GB med ECC RAM og AMD Radeon Pro Vega 64 grafikk med 16GB HBM2-minne.

Dette sier Apple:

“Proffer elsker iMac, så de ba oss bygge dem en killer iMac, gjorde vi alt vi kunne. Og så gjorde vi enda mer og lagde en iMac pakket med den mest svimlende samlingen av arbeidsstasjonsklasse grafikk, prosessorer, lagring, minne og jeg I/O enn noen annen Mac tidligere.

Vi gjorde det uten å legge til en millimeter til det ikoniske alt-i-ett-designet. Så alle fra videoredaktører til 3D-animatorer til musikere til programvareutviklere og forskere kan gjøre hva det de gjør som de aldri har gjort før.”

Rekker trolig julesalget

Den kraftige alt-i-ett-PC-en ble vist frem tidligere i år og Apple har uttalt at den skal komme før årsslutt. Da har selskapet 19 dager på seg å levere. Ikke mange ukene har gått siden Apple annonserte at HomePod – som opprinnelig skulle lanseres i høst/vinter – er utsatt til 2018.

iMac Pro vil ikke lide samme skjebne.

– Vi nærmer oss. Det er veldig snart. Et spørsmål om dager nå, sa Schiller til T3.

Så det er fortsatt mulighet for at Apple gjør PC-en tilgjengelig for salg før julen tikker i sent neste uke.

Les også: Gjetter du hvor mye du må ut med for den beste iMac Pro-modellen?

Hele intervjuet, som også går inn på produkter som iPad Pro, Airpods, HomeKit og Face ID, kan du lese via kildelenken.