Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det kommer mer nytt fra AMD tidlig 2018. (Ill.: AMD)

Nestegenerasjons AMD Ryzen-prosessor kommer tidlig 2018

Både for stasjonære og bærbare PC-er.

I år slo AMD til for fullt med en ny og kraftig prosessorserie. Til neste år øker satsingen ytterligere.

Tidlig 2018
Selskapets produktplaner for 2018 ser ut til å være lekket og de avslører at andre generasjon med Ryzen-prosessorer, Pinnacle Ridge, ventes i løpet av årets første kvartal. Ifølge rapportene slippes en ny utgave av Ryzen 7 i februar mens Ryzen 3 og 5 oppgraderes i mars.

Nettstedet SweClockers skriver at de nye Ryzen-prosessorene trolig har støtte for Precision Boost 2, noe som betyr at prosessorene vil streve etter å kjøre ved en så høy klokkefrekvens som mulig.

Det er også kjent at den nye generasjonen vil være kompatibel med socket AM4 slik at nåværende Ryzen-brukere kan oppgradere med enkelthet.

Mobile- og spillnyheter
I tillegg til Ryzen-oppgraderingen for stasjonære PC-er, kommer også Mobile-utgaver. Blant annet Ryzen 3 for bærbare PC-er med Simultaneous Multithreading (SMT) og to kjerner, eller uten SMT og med fire kjerner. Kortet vil også ha integrert Vega-grafikkort.

Videre ventes Ryzen 5 og 7 «Gaming» som retter seg direkte mot spillerne. SweClockers skriver at det ikke er mye som er kjent rundt disse prosessorene, men at det bør være snakk om prosessorer med høyre TDP-verdi enn dagens Ryzen Mobile på 15 watt.

 

Kilde:
SweClockers

Stikkord: amd, Maskinvare, ryzen