Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Battlefront II kan bli som de andre Dice-spillene: Uten alt for aggressive minikjøp for progresjon. (Ill.: EA)

EA kan komme til å redde Battlefront II likevel – oppdatering lanseres denne uken

Spill: – Det er ikke sikkert kjøp vender tilbake.

EA er kjent som et aggressivt selskap som ofte velger hurtige penger i stedet for spillernes ve og vel.

Er til tider for aggressive
Dette har definitivt kommet til utløp i Battlefront II, der planen var å lokke spillere til å betale for å bli bedre enn motstanderne på i flerspillerdelen, for ønsker man ikke punge ut for forbedringer, må man spille i vanvittig mange titalls timer for å få like bra utstyr som personen med pengene handlet i stedet for å spille.

EA har tapt masse goodwill på stuntet, og markedsverdien på børs raste når kontroversen var på kokepunktet.

Det var også da de valgte å skru av mikrotransaksjonene med beskjed om at dette skulle komme tilbake. Men vent litt, ikke så fort.

Kan komme til å endre det meste
For nå melder EA at det muligens ikke skjer likevel. Kanskje har salget snudd i en så negativ retning at de ikke har et valg lenger?

Pengesjefen, eller CFO-en som det jo heter, Blake Jorgensen hadde følgende å fortelle investorene:

«Over tid skal vi ta opp hvordan vi skal inkludere mikrotransaksjonene i spillet eller ikke i det hele tatt, og i hvilken form vil vi bestemme oss for å bringe det inn i, men det har vært en god læreropplevelse for oss; vi betrakter oss selv som en lære-organisasjon. Hvis vi ikke lærer, betyr det at vi feiler på en eller annen måte.

Vi prøver hele tiden å se hva folk gjør og hvordan de spiller og lytter til dem for å bestemme hva som er den beste måten å bygge gode spill på.»

Jorgensen avslører at de jobber med progresjonssystemet nå, og at det kommer en oppdatering denne uken og en til uka etter.

Stikkord: battlefront, ea, Spill