Nok en gang kritiseres Facebook av en tidligere topp i selskapet.
Nok en gang kritiseres Facebook av en tidligere topp i selskapet.

Annonse


– Barna mine får ikke bruke den dritten

I 2007 ble Chamath Palihapitiya en del av Facebook i stillingen som vice president for user growth. Nå har han en “vanvittig skyldfølelse” for å ha hjulpet selskapet med å bli det det er i dag.

Kritiserer Facebook
– Jeg føler vi har skapt verktøy som river i stykker det sosiale stoffet om hvordan samfunnet fungerer, sa han under en tale ved Stanford Graduate School of Business.

Samtidig anbefalte han de fremmøte med å ta en lang pause fra sosiale medier.

Dog var kritikken ikke bare rettet mot Facebook, men sosiale medier generelt. Han pekte blant annet på en hendelse i India der falske meldinger delt på WhatsApp om kidnapping førte til at syv uskyldige personer ble lynsjet.

Annonse


– Det er det vi har med å gjøre. Og se for deg at det blir verre hvor dårlige skuespillere kan manipulere folk til å gjøre det de ønsker, sa Palihapitiya under talen og la til at han forsøker å bruke Facebook så lite som mulig.

Barna hans “får ikke bruker den dritten”, la han til.

Ikke alene
Uttalelsene faller få uker etter at Sean Parker, tidligere president i Facebook, langet ut mot det sosiale mediet. Mannen, som også er medgrunnlegger av Napster, uttalte den gang at Facebook utnytter svakheter i den menneskelige psyken.

– Bare Gud vet hva dette gjør med hjernene til barna våre, sa han om den utbredte bruken av sosiale medier.

Hva syns du om Facebook?

 

Kilde:
The Verge

Annonse