Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple ville gjøre ansiktsgjenkjenning på sin egen måte. (Ill.: Apple)

Apple-topp forsvarer iPhone X-«leppa»: En av de mest sofisitikerte delene med teknologi vi har gjort

Han skryter også av OLED-panelet.

Greg Joswiak, vice president for product marketing i Apple, skryter både av OLED-skjermen og Face ID-teknologien til iPhone X. Smarttelefonen gikk nemlig til topps i 2017 Innovation Awards-kåringen til Tom’s Guide.

Til topps
Nettstedet peker på tre ting som gjør at iPhone X troner listen: Super Retina Display, Face ID og A11 Bionic-brikken. Det er første gang Apple bruker OLED-skjerm i en iPhone, og selskapet får skryt for arbeidet. Joswiak mener at de har gjort en god jobb med OLED-panelet som blir produsert av Samsung.

«Fargenøyaktigheten er fantastisk. Det er en av tingene OLED ikke har mestret ennå. Fargene har vært feil og overeksponert», sier han til Tom’s Guide.

«Vi har gjort mye teknisk arbeid for å lage paneler som er bedre.»

Fornøyde med teknologien
Apple har fått mye kritikk for hvordan kamera og ulike sensorer er implementert i iPhone X. Disse er plassert som et innhakk i skjermen og deler den i to helt øverst. Det har gitt den kallenavn som «leppa» og «busslommen» på norsk.

«Med alle disse komponentene er det et av de mest tettpakkede områdene med teknologi som vi har gjort. Det er en av de mest sofistikerte delene med teknologi som vi har gjort på en så liten plass», sier han til nettstedet.

Joswiak avviser også rapportene om at Apple jobbet med å implementere en fingersensor bakpå iPhone X. Samtidig benytter han anledningen med å komme med et lite stikk til Samsung.

«Vi så for oss hvordan vi skulle lage ekte ansiktsgjenkjenning på en måte som ikke var gjort tidligere. Det ville være veldig vanskelig å gjøre, men vi ønsket ikke å gjøre det på samme måte som andre, som bokstavelig talt kan bli lurt av et bilde», forteller Joswiak til Tom’s Guide.

Intervjuet og hele listen til Tom’s Guide finner du i kildelenken.

 

Kilde:
Tom’s Guide

Stikkord: Apple, iphone