Trådløs lading kan være praktisk, men er fremdeles mye tregere enn kablet.
Trådløs lading kan være praktisk, men er fremdeles mye tregere enn kablet.

Annonse


Slik lader du iPhone kjappest

Flere undres over hvorfor Apple ikke legger ved en hurtiglader til iPhone X, en smarttelefon til over 10 000 kroner, spesielt siden konkurrentene gjør det med sine toppmodeller. En slik en må kjøpes separat.

Lader raskest med USB-C
Hvis du er opptatt av at iPhonen din skal lade så raskt som mulig, er det nettopp hurtiglader du trenger. Nettstedet MacRumors har testet en rekke ulike lademuligheter og det er kanskje ikke så overraskende at USB-C-laderne kommer ut på topp.

“Den absolutt raskeste måten å lade en iPhone 8, X eller 8 Plus er med en USB-C-lader og en USB-C- til Lightning-kabel. Å lade med USB-C aktiverer hurtiglading som gjør at man kan lade en iPhone til rundt 50 prosent på 30 minutter, og vi så omtrent dette nivået i alle våre USB-C-tester”, skriver MacRumors i ladetesten.

Ved USB-C-lading var det faktisk få forskjeller å spore mellom laderen på 18 watt og den kraftigste på 87 watt. Resultatet var omtrent helt identisk, men USB-C-laderen fra Anker på 30 watt ladet tregest.

Annonse


Den medfølgende laderen er den tregeste
Ikke overraskende er det opplading med den medfølgende 5-wattsladeren og den trådløse laderen på 5 watt som går tregest. Opplading med den trådløse laderen på 7,5 watt var raskere, men ikke med mye, konkluderer nettstedet.

Merk at forskjellen mellom ladetiden til iPad-laderen på 12 watt og en USB-C-lader på 29 watt ikke er betydelig stor. Dermed kan det kanskje være lurt, og ikke minst rimeligere, å gå for iPad-laderen til 199 kroner fremfor en USB-C-lader og Lightning-kabel som koster henholdsvis 579 og 299 kroner.

Her er laderne som ble testet:

  • Apples standardlader på 5 watt.
  • Trådløs lader fra Choetech på 5 watt.
  • Belkin Boost Up trådløs lader på 7,5 watt.
  • Apples standardlader til iPad på 12 watt.
  • Choetech USB-C-lader på 18 watt.
  • Apples USB-C-lader på 29 watt.
  • Ankers USB-C-lader på 30 watt.
  • Apples USB-C-lader på 87 watt.

Hele ladetesten finner du i kildelenken.

Hva syns du om at Apple legger ved den tregeste laderen i pakken med iPhone X?

 

Kilde:
MacRumors