Apple introduserer nye gester i iPhone X.
Apple introduserer nye gester i iPhone X.

Annonse


Syns du iPhone X-gestene virker kjente? Se denne webOS-videoen fra 2010

iPhone X introduserte en hel ny designretning for Apples smarttelefon. Borte er hjemknappen som blant annet erstattes av nye skjermgester.

Har Apple kopiert webOS-gester?
Men ser ikke noen av de gestene kjente ut? Jo, for i 2010 viste Palm frem et liknende grensesnitt for webOS. Nå ønsker Qualcomm at iPhoner som krenker grensesnittpatentene forbys. Årsaken til at Qualcomm blander seg inn her er at selskapet i 2014 kjøpte flere Palm OS-patenter av HP. Brikkesettprodusenten mener at Apple krenker disse patentene i iPhone X uten at selskapet betaler for det.

“Alle av disse oppfinnelsene til Palm – som eies av Qualcomm – har betydelig økt funksjonaliteten til mobile enheter og brukeropplevelsen, og alle finnes brukt i Apple-produkter uten lisens eller samtykke”, står det i klagen til Qualcomm.

Videoen under er fra Palms presentasjon av webOS fra 2010, lyden er fra Apples avduking av iPhone X i september.

Annonse


Slik fungerer gestene på iPhone X:

https://youtube.com/watch?v=cJZoTqtwGzY

Qualcomm mot Apple
Klagen er en del av den pågående tvisten mellom Apple og Qualcomm. Det hele startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

Forrige måned leverte Qualcomm inn et søksmål i San Diego i California der selskapet hevder at Apple prøver å hjelpe Intel ved å dele Qualcomm-hemmeligheter. Nylig sendte Apple inn en klage mot brikkesettprodusenten.

Hva mener du? Har Apple kopiert gestene til Palm?

 

Kilde:
PhoneArena