Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er ikke bare glede rundt Apple Park. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

– Kritikken av Apple Park er bisarr

Ikke alle er like begeistret over Apples nye hovedkvarter.

I år kunne Apple åpne selskapets nye hovedkvarter, døpt Apple Park, men det er ikke alle som er glade for at «romskipet» er på plass.

Forstår seg ikke på kritikken
Under et intervju ved Hirshhorn Museum i Washington DC forrige uke, svarte Apples sjefsdesigner, Jony Ive, på noe av kritikken.

– Apple Park ble ikke bygget for andre personer. Så jeg syns at mye av kritikken er mildt sagt bisarr fordi den ble ikke bygget for deg. Og jeg vet hvordan vi jobber, og det gjør ikke du, sa Ive under intervjuet.

I en kommentar i New York Times langet en av kritikerne, Allison Arieff, ut mot Apple Park og mente at Apples nye hjemmebane «tydelig overser innbyggerne i Cupertino, men også regionens funksjonalitet».

Ifølge en Apple-kjenner er også flere ansatte misfornøyde med Apple Park.

Misfornøyde naboer
Arieff peker også på ting som at Apple Park er for «bilsentrert» og det er vanskelig å nå den med k0llektivtrafikk, noe som betyr at de ansatte enten kjører selv eller privat transport ordnet av selskapet.

Ifølge The Economist har komplekset dedikert mer plass til parkering enn til kontorer og arbeidsplasser.

Heller ikke naboene er spesielt fornøyde med Apples nye hus. De har klaget over støy under byggingen, den økte trafikken og nye gjerder som ødelegger for sikten. I tillegg melder New York Times at boligprisene har økt med mellom 15 og 20 prosent det seneste året.

 

Kilder:
New York Times
The Economist

Stikkord: Apple, applepark