Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kim Dotcom planlegger et nytt Internett. Her fra traileren til filmen om ham selv. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Kim Dotcoms Internett skal være «umulig å ødelegge, kryptert og som ikke styres av noen»

Som svar på USAs mulige skroting av nettnøytraliteten.

Kim Dotcom, mannen bak Megaupload, annonserte forrige uke planene om et nytt og fritt Internett som svar på USAs potensielle knusing av nettnøytraliteten.

Svarer på USA-planer
Nå kommer han med ytterligere detaljer om det planlagte alternativet til dagens Internett. Nettstedet RT skriver at Dotcom planlegger et Internett som er «umulig å ødelegge, kryptert og som ikke styres av noen».

De ferske annonseringene rundt et alternativt Internett, kommer i kjølvannet av Ajit Pais, sjef for FCC i USA, uttalelser om at å skrote nettnøytraliteten vil oppmuntre til mer investering og innovasjon.

– Denne belastningen har feilet både forbrukere og bedrifter. To etter FCCs beslutning har investering i bredbånd falt med 5,6 prosent – det er første gang det skjer utenfor en resesjon, uttalte han om nettnøytralitet til Wall Street Journal.

Av folket, for folket
Det var i flere innlegg på Twitter at Dotcom annonserte detaljer rundt et prosjekt han har jobbet med i flere år som innebærer et alternativt Internett til det vi kjenner i dag.

«Det nåværende Internettet kommer til å bli erstattet av et bedre Internett som drives av hvilekapasiteten til hundrevis av millioner med smarttelefoner. Drevet av folket, for folket», skriver Dotcom om planene sine.

Hva tenker du om USAs planer om å fjerne nettnøytraliteten?

 

Kilder:
Wall Street Journal,
RT

Stikkord: internett, KimDotcom