Annonse


Google kan få milliardkrav etter iPhone-snoking

Google er igjen gjenstand for personvernspørsmål. Selskapet kan bli nødt til å betale kompensasjon til over fem millioner briter.

“Google, du skylder oss”
Gruppen “Google You Owe Us” tar selskapet til retten og hevder at Google – uten samtykke – samlet inn personlig informasjon ved å omgå personverninnstillinger i Apples Safari-nettleser på iPhone. Metoden kalles for “Safari Workaround”.

Som The Verge skriver, ble Google, Facebook og flere andre nettannonsører i 2012 avslørt for å ha brukt en metode for å omgå restriksjoner slik at selskaper kunne bruke informasjonskapsler på en iPhone selv om enheten var satt til å blokkere disse.

“Vi har startet representativ handling mot Google fordi vi tror de har misbrukt rettighetene til iPhone-brukere ved å samle inn dataene deres ulovlig. En representativ handling er når en gruppe med personer er berørt av det samme problemet, blir representert av én person som saksøker. Kunder kan benytte seg av en slik handling for å holde store selskaper ansvarlig”, skriver gruppen og legger til at deres representant er Richard Lloyd.

Annonse


“Google You Owe Us” skriver også at berørte personer ikke trenger å foreta seg noe da de automatisk er en del av søksmålet.

Kan få 5000 kroner i kompensasjon
Søksmålet omfatter britiske personer som brukte en iPhone mellom juni 2011 og februar 2012. De kan hver motta 500 pund, 5500 kroner, fra Google i kompensasjon for å ha brutt personverninnstillingene mellom de aktuelle datoene.

The Telegraph skriver at 5,4 millioner personer i England og Wales er en del av klagen mot Google.

 

Kilder:
The Verge,
The Telegraph