Bilde-appen i Windows 10 kommer til Android og iOS.
Bilde-appen i Windows 10 kommer til Android og iOS.

Windows 10s bilde-app kommer til Android og iPhone med en kjekk funksjon

Nedgangen til Windows 10 Mobile har ført til at Microsoft har økt satsingen på Android og iOS. Selskapet har flere av sine apper, deriblant nettleseren Edge, tilgjengelig på konkurrentenes mobil-OS. Snart kommer det en til.

Oppdatert:

Det er usikkert om det er snakk om den faktisk bilde-appen eller om det bare er en kompanjong-app for rask overføring av bilder og video, som kommer til Android og iOS.

Kommer til iOS og Android
Den italienske bloggen Aggiornamenti Lumia har kommet over detaljer rundt en Bilde-app til Android og iOS. Slik det ser ut planlegger Microsoft å slippe Bilde-appen fra Windows 10 til de to operativsystemene.

I en skjermdump bloggen har lagt ut kan man se at appen går under navnet “Photo Companion” og skal støtte hurtigoverføring av bilder og videoer mellom mobil og PC på samme nettverk.

Selskapet jobber også med en “Quick Pair”-funksjon for Bluetooth-tilkobling.

Oppdateringer til Windows 10-appen
Microsoft har allerede en liknende løsning på plass med OneDrive som synkroniserer bilder og videoer fra Android- og iOS-enheter automatisk i bakgrunnen. “Photos Companion” ser kanskje ut til å være for dem som ikke bruker OneDrive-løsningen.

I tillegg skriver Aggiornamenti Lumia at Microsoft også jobber med nye funksjoner til Windows 10-appen som inkluderer spesialeffekter, temaer, musikk, klistremerker og liknende. Enkelte av disse er av typen “Premium” og kun tilgjengelig for Office 365-abonnenter.

Både “Photos Companion” og oppdateringene til Bilde-appen i Windows 10 blir tilgjengelig for Windows-testerne i løpet av de kommende månedene.

 

Kilder:
Aggiornamenti Lumia,
The Verge