Slik ser apper ut med "Sets".
Slik ser apper ut med "Sets".

Annonse


Microsoft forvandler Windows 10 til en nettleser – nå skal programmer organiseres i faner med “Sets”

Microsoft har endelig på planen å innføre faner i Utforskeren, du vet der du organiserer filene dine. Men det er ikke alt.

Tar det lenger enn Apple
MacOS fikk funksjonen for noen år siden, og nå er det endelig Windows 10 sin tur. Funksjonen heter “Sets”, men er mer avansert enn som så, og går mye lenger enn Apple har gjort.

For dette er planen: Du skal kunne plassere apper i faner – apper som Utforskeren eller Notepad. Senere vil også mer avanserte programmer som Photoshop få støtte. Office får støtte for “Sets” neste år. Det er UWP-apper som først får støtte.

Spennende. Dette vil gjøre hele OS-et langt kraftigere og enklere i bruk. Microsoft er rett og slett underveis til å gjøre app-opplevelser mer lik surfing.

Annonse
Synkroniserer i skyen
Enda kulere er det at fanene og appene synkroniserer i skyen, slik at man får den samme opplevelsen på alle sine Windows-enheter.

Dette kan være et riktig så fint springbrett når Microsoft bestemmer seg for å prøve seg på mobiler igjen, eller en helt ny formfaktor.

Timeline og Sets underveis til beta-testere
Funksjonen får også universelt søk og nye faner ser likt ut som en ny fane i Microsofts nettleser Edge.

“Sets” lanseres til testere i løpet av de kommende ukene (kanskje allerede denne uken, men ikke alle “Fast Ring”-testere vil få). Det samme gjør også “Timeline” (kommer i neste “Fast Ring”-beta), en funksjon som husker hva du driver med på maskinen.

Planen var at dette skulle være på plass i nylig lanserte “Fall Creators Update”, men de måtte utsette. Hva angår Redstone 4 som lanseres i april 2018, så kan Microsoft fremdeles ikke garantere at hverken “Sets” eller “Timeline” blir å finne i den endelige versjonen til våren.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse