Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ønsker at EA skal miste rettighetene til Star Wars. (Ill.: Electronic Arts)

Over 17 000 har skrevet under på kampanje for at EA skal miste Star Wars-rettighetene

Spill: Spillere raser etter Battlefront II-kontroversene.

Electronic Arts har hatt spillrettighetene til Star Wars-universet i flere år. I kjølvannet av Star Wars: Battlefront II-opprøret, ønsker flere tusen spillere at selskapet mister rettighetene.

Opprettet underskriftskampanje
På nettstedet Change.org er det nå opprettet en underskriftskampanje for nettopp dette. I kampanjen, som over 17 000 brukere har underskrevet, står det:

«EA har holdt spillisensen til Star Wars de fire siste årene og har i løpet av den tiden vist overfor kundene at de ikke bryr seg om spillopplevelsen eller innhold, de vil heller haste ut et spill som skal melke så mye penger som mulig ut av kundene.»

Videre listes det opp ting som gruppen bak underskriftskampanjen mener at Electronic Arts har gjort feil med Star Wars. Blant annet Battlefront fra 2015 som ifølge innsenderen hadde «null innhold». I tillegg kritiseres selskapet for å ha kansellert Star Wars-spillet Visceral Games jobbet med samtidig som utviklerhuset ble stengt.

Battlefront II-kontrovers
Det som trolig fikk begeret til å renne over var Battlefront II som beskrives som «forferdelig» i underskriftskampanjen der de kontroversielle «lootkistene» får gjennomgå.

EA har fått massiv kritikk for disse «lootkistene» som nå granskes av myndighetene i Belgia for ulovlig gambling. «Lootkistene» er for ordens skyld midlertidig fjernet fra spillet.

Syns du EA fortjener å ha spillrettighetene til Star Wars?

 

Kilde:
Change.org

Stikkord: electronicarts, Spill, starwars