Tesla er ferdig – har bygget verdens største batteri

Tesla Powerpacks i Sør-Australia.
Tesla Powerpacks i Sør-Australia.

Elon Musk lovet å hjelpe Australia som sliter med energiproblemer i delstaten Sør-Australia. Planen gikk ut på å bygge et megabatteri på under 100 dager, ellers var arbeidet gratis. Nå ser det ut til at Musk har levert varene.

Inngikk veddemål
I vindparken Neoens Hornsdale like ved Adelaide har Tesla installert og koblet sammen selskapets Powerpacks. Det massive batteriet Tesla har installert har en effekt på hele 100 megawatt. Ifølge estimatene kan batteriet ha kostet så mye som 50 millioner dollar, drøyt 400 millioner kroner.

Nå er testingen ved vindparken i full sving før batteriet settes i drift 1. desember. Med mindre man finner noen feil på systemet.

Annonse

Sliter med omfattende strømbrudd
Det var etter at Sør-Australia slet med store strømbrudd i september i fjor, som kuttet strømmen til 1,7 millioner innbyggere, at Tesla bestemte å bygge batteriet.

I mars inngikk Musk et veddemål med den australske gründeren Mike Cannon-Brooks om å bygge megabatteriet, og i september startet nedtellingen på 100 dager.

“Tesla vil få systemet installert og oppe innen 100 dager fra kontrakten blir signert, ellers er det gratis. Er det seriøst nok for deg?”, skrev Tesla-toppen på Twitter den gang.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse