Google og Apple sørget for at piratkanalen ble tatt ned.
Google og Apple sørget for at piratkanalen ble tatt ned.

Annonse


Google og Apple delaktige da piratkanal på Telegram ble stengt

Nettstedet TorrentFreak skriver at Telegram for første gang har blokkert tilgangen til en hel kanal, og at det skjedde etter press fra blant annet Google og Apple.

Fikk piratkanal slettet
Årsaken til at kanalen ble slettet var at den inneholdt ulovlige nedlastninger av Taylor Swift-albumet “Reputation”. Etter klager fra Universal Music skal Google og Apple ha presset Telegram til å ta ned kanalen.

En av fordelene ved Telegram er at man kan kommunisere med ende-til-ende-kryptering, noe som har ført til at lynmeldingstjenesten også blir brukt til å distribuere piratkopiert materiale.

Dette skrev vi om i mars i fjor da det ble kjent at russiske RuTracker jobbet med et botsystem for Telegram.

Annonse


Tok ikke direkte kontakt med Telegram
Det interessante med Telegrams blokkering av kanalen er fremgangsmåten til rettighetshavere. TorrentFreak forklarer at i stedet for at Big Machine Records, plateselskapet som gir ut “Reputation”, tok kontakt med Telegram og ba tjenesten om å slette kanalen, var det Google og Apple som sørget for at den ble tatt ned.

Google og Apple er selskapene som distribuerer Telegram på henholdsvis Android og iOS. Universal Music, som distribuerer musikken til Big Machine Records, sendte klager til de to selskapene som igjen tok kontakt med lynmeldingstjenesten.

Telegram risikerte trolig at appen ble fjernet fra Play Store og App Store hvis ikke kanalen ble fjernet.

 

Kilde:
TorrentFreak