Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Storbritannia vil slå hardere ned på utenlandske selskaper. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Slik skal gigantselskapene som bruker «skattesmutthull» tas

Storbritannia jobber med regelendringer.

Skattemyndighetene i Storbritannia har lagt frem planer på hvordan selskaper, som sender overskudd ut av landet for å hindre landets høye skattesats, skal tas.

Skatteendringer
Nye regler skal sørge for at Storbritannia samler inn skatt basert på det faktiske overskuddet til et selskap i landet. I tillegg skal det hente beløp fra skatteparadiser.

Myndighetene anslår at endringen vil føre til økte skatteinntekter på 800 millioner pund, 8.6 milliarder kroner, i løpet av de neste fem årene. Regelen vil tre i kraft april i 2019.

Nettstedet Daily Mail nevner selskaper som Apple, Google og McDonald’s som mål for den nye skatteregelen.

EU-land vil ha slutt på «skattesmutthull»: Ønsker å innføre inntektsskatt for tek-selskaper.

«Paradise Papers»-avsløringer
Dokumentlekkasjen «Paradise Papers» avslører at advokater hjalp Apple med å beholde lav skatt etter at Irland i 2013 slo ned på storselskaper som kuttet skatten, skriver Aftenposten.

Ifølge EU-kommisjonen betalte datterselskapet Apple Sales International kun 0,005 prosent i skatt på tross av store inntekter fra salg av blant annet iPhone.

EU-kommisjonen har besluttet at Apple må betale tilbake 13 milliarder euro i skatt og krever at Irland innkrever pengene. Både Irland og Apple har anket avgjørelsen.

Les mer om Apple i Paradise Papers på Aftenposten: «Slik holdt Apple skatten lav etter granskning i USA og milliardsmell i EU».

 

Kilde:
Daily Mail

 

Stikkord: Apple, eu, skatt