Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nikola Zero har solid ytelse og en stor batteripakke. (Ill.: Nikola Motor)

Dette heftige kjøretøyet har større batteripakke en den kraftigste Teslaen

Og det imponerer stort, skal vi tro Electrek.

Det er mye spennende som skjer i det elektriske markedet for kjøretøy og det er ikke bare begrenset til biler. Produsentene jobber med å elektrifisere busser, lastebiler og også det amerikanske militærets flåte med kjøretøy.

Gigantisk batteripakke
Nikola Motor er et av selskapene som satser på mer enn bare biler. Selskapets Nikola Zero, en UTV (firehjulsdrevet terrengbil), har noen imponerende spesifikasjoner, deriblant en batteripakke på hele 125 kWt. Faktisk overgår den det meste, for eksempel Teslas Model S P100D som stopper på 100 kWt.

Bilbloggen Electrek er en av flere som har vært skeptiske til Nikola Motors lovnader. Produsenten ba nettstedet på prøvekjøring for å vise at den leverer.

UTV-en Electrek fikk prøve bestod av flere prototypedeler, men ser dog ut som et kjøretøy som er klar for produksjon. Nikola Motors ønsket uansett at fokuset i denne omgang skulle ligge på ytelsen fremfor designet.

Batteripakken og de fire elmotorene er mer eller mindre festet til demperne tilhørende en Ford Raptor til det elektriske drivverket. Resultatet er et beist av en UTV, skriver nettstedet.

Ble imponert
Electrek la all skepsis til side da de omsider fikk være med på en prøvetur og beskriver opplevelsen slik:

«Det føltes som om vi var med i en Star Wars SpeedRacer på Tatooine.»

Bilbloggen tror nå at Nikola Zero har potensial til å endre UTV-markedet.

«Den tar alt det som er bra med UTV-er, som allsidighet og evnen til å utforske terrenget relativt trygt, og den gjør alle disse tingene enda bedre med mer kraft, dreiemoment og rekkevidde.

Så tar den alt som er dårlig med UTV, som forurensende utslipp, støy og upålitelighet, og blir kvitt det», skriver Electrek og legger til at Zero fortsatt har mye å bevise.

Du kan lese om hele ferden og se bilder i kildelenken.

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil