Nå skal Twitter overvåke oppførselen din utenfor det sosiale mediet

Twitter med nye tiltak for å få bukt med hatefulle ytringer.
Twitter med nye tiltak for å få bukt med hatefulle ytringer.

Twitter tar ytterligere steg for å slå ned på hatefulle ytringer. Nå skal det sosiale mediet også sjekke hvordan brukerne ter seg utenfor det sosiale mediet.

Nye retningslinjer
Det vil si at hvis du for eksempel er medlem av en organisasjon som bruker eller assosieres med vold, risikerer du å bli sparket ut av det sosiale mediet. Følgende skriver Twitter i de oppdaterte retningslinjene:

“Du kan heller ikke assosiere deg med organisasjoner som bruker eller promoterer vold mot sivilbefolkning for å fremme sin sak – enten gjennom egne uttalelser eller aktivitet på og utenfor plattformen.”

Annonse

Må unngå hatefulle bilder og symboler
En annen ting Twitter vil slå ned på er “hatefulle bilder eller symboler” som du ikke kan bruke i profil- eller toppbildet. Hatefulle ytringer kan heller ikke være en del av brukernavn, visningsnavn eller bioen.

“Du kan ikke bruke hatske bilder eller symboler i profilbildet ditt eller i toppbildet på profilen din. Du kan heller ikke benytte brukernavnet ditt, visningsnavnet ditt eller biografien i profilen din å delta i trakasserende atferd som for eksempel målrettet trakassering eller å uttrykke hat mot en person, gruppe eller beskyttet kategori.”

Endringen trer i kraft 18. desember slik at brukere eventuelt har tid på seg til eventuelt å melde seg ut av slike grupper, eller endre profilen sin.

Hva syns du om Twitters oppdaterte retningslinjer?

 

Kilde:
Twitter

Annonse
Annonse