Kodi-utvikleren ønsker å ta opp kampen.
Kodi-utvikleren ønsker å ta opp kampen.

Kodi-utvikler nekter å gi seg, tar opp kampen mot rettighetshaverne

Trusler om søksmål fra rettighetsorganisasjonen Alliance for Creativity and Entertainment har ført til at flere som utviklere tillegg til Kodi har valgt å legge inn årene.

Tar opp kampen
En av dem som ikke ønsker å gi seg, men i stedet ta opp kampen mot rettighetshaverne, er Shahjahan Durrani. Han står bak Kodi-tillegget Zem TV som gjør det mulig å se innhold fra zemtv.com.

I en klage sendt til en domstol i delstaten Texas i USA beskyldes han for brudd på opphavsretten og risikerer 150 000 dollar i bot.

Søksmålet er levert inn i Texas, men Durrani er bosatt i London i England. Han er uansett villig til å forsvare seg og programvaren sin. Nå søker han om pengestøtte for å kunne ta opp kampen.

“Jeg har aldri vært i Texas, jeg er fra London i England. En normal gutt som meg skal liksom kunne forsvare meg mot en mediegigant verdt flere milliarder dollar. Jeg har ikke penger nok til å gjøre det på egen hånd og håper at vennene mine vil støtte kampen min”, skriver han i kampanjen sin på Generosity.com.

Kan bli vanskelig
Durrani har satt et mål om å samle inn 8500 dollar og har etter én dag mottatt nærmere 300 dollar.

Overfor nettstedet TorrentFreak sier han at han startet med Kodi-utvikling for å lære seg Python. Durrani forteller at han var sikker på at ZemTV var helt lovlig.

“Årsaken til at jeg publiserte tillegget er at jeg så på det som et fellesskap som hjelper hverandre, og dette var min måte å gi tilbake på. Jeg har ikke mottatt penger fra noen og jeg ønsket å holde det rent og gratis”, sier han til TorrentFreak.

 

Kilde:
TorrentFreak