Læringer jobbet over tillatt tid under produksjonen av iPhone X.
Læringer jobbet over tillatt tid under produksjonen av iPhone X.

Annonse


Apple bekrefter at lærlinger jobbet ulovlig overtid under produksjonen av iPhone X

I en uttalelse til Financial Times bekrefter Apple at studenter som var læringer ved Foxconns fabrikker i Kina, jobbet ulovlig overtid ved produksjonen av iPhone X.

Jobbet langt over tillatt tid
Uttalelsen kommer etter at seks studenter fortalte nettstedet at de jobbet 11-timers skift ved en fabrikk i Zhengzhou i Kina der de jobbet med å sette sammen iPhone X-modeller. 11 timer er regnet som ulovlig overtid for studentlæringer under kinesisk lov, skriver Financial Times. 40 timer er maksimalt.

De seks studentene var en del av en gruppe på totalt 3000 personer fra skolen Zhengzhou Urban Rail Transit School som i september ble sendt for å jobbe ved fabrikken.

Studentene forteller til Financial Times at de ble fortalt at en tremånedersperiode ved fabrikken var påkrevd jobberfaring for at de skulle uteksamineres.

Annonse


– Vi ble tvunget av skolen til å jobbe her. Arbeidet hadde ingen ting med studiene våre å gjøre, forteller Ms Yang til nettstedet. Han hevder å ha satt sammen opp til 1200 iPhone X om dagen.

Avviser at det var tvang
Apple sier  til Financial Times at en gjennomgang viste at det ulovlig overtid fant sted, men avviser at studentene var under tvang.

“Vi har bekreftet at studentene jobbet frivillig, ble kompensert og gitt fordeler, men de skulle aldri ha jobbet overtid”, uttaler Apple.

 

Kilde:
Financial Times