Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nokia skriver i en rapport at Android er svært utsatt for angrep. (Ill.: Eivind Von Døhlen)

– Android er favorittmål for angrep

Syv av ti infiserte enheter kjører Googles mobil-OS, ifølge Nokia.

Ifølge en ny rapport fra Nokia er Android favorittmålet til skadevare og virus. Hele syv av ti angrep rettes mot operativsystemet.

iPhone nesten ikke en del av statistikken
Nokia skriver i rapporten at deres undersøkelser viser at 68,5 prosent av enhetene som er infisert, kjører Android. Google har gjort flere tiltak for å hindre at Play Store infiseres med skadelige apper, men det dukker stadig opp rapporter om nye tilfeller.

Nylig fikk Play Protect stryk i en sikkerhetstest.

Det finske selskapet skriver at Windows er den plattformen med nest flest ondsinnede angrep. Ifølge undersøkelsene til Nokia står Windows for 28 prosent. iPhone og Linux faller innenfor kategorien «Other» med 3,5 prosent av angrepene.

Forklarer hvorfor
Selskapet forklarer årsaken til at Android er det mest ymtede målet at på smarttelefonfronten spres skadevare via trojanapper.

«Brukeren blir lurt av nettfisking, annonser og andre former for sosialteknikk for å laste ned å installere applikasjonen. Hovedårsaken til at Android-plattformen angripes, er at når en app først er side-installert kan Android-applikasjoner lastes ned fra nesten hvor som helst», skriver Nokia.

Hele rapporten kan du lese i kildelenken.

 

Kilde:
Nokia

Stikkord: android, Mobil, nokia, skadevare