Mer trøbbel for EA og Star Wars: Battlefront II.
Mer trøbbel for EA og Star Wars: Battlefront II.

Annonse


Mer trøbbel for EA – nå granskes “skattkistene” i “Battlefront II”

Electronic Arts har fått ganske mye kritikk for hvordan skattkistene, eller “loot box”, og spillvaluta håndteres i Star Wars: Battlefront II. Nå granskes det av belgiske regulatorer.

Risikerer bøter
Nettstedet VTM News melder at det belgiske svaret på Lotteri- og stiftelsestilsynet undersøker om skattkistene i spillet skal bli kategorisert som gambling.

Tilsynet skal finne ut av om det er snakk om “loot”-boksene er sjansespill. Man er nødt til å tillatelse fra Belgian Gaming Commission for å drive med sjansespill, og EA risikerer store bøter og at Battlefront II fjernes fra butikkhyllene.

Annonse


Utga seg for å være EA-ansatt
I kjølvannet av kritikken mot Electronic Arts skrev en angivelig utvikler i selskapet på Twitter at han hadde mottatt “syv drapstrusler og 1600 personangrep”. Flere store nettsteder kjørte saker om det, men nå viser det seg at @BiggSean66 kanskje ikke jobber i spillselskapet allikevel.

Nettstedet Kotaku har sjekket med flere nåværende EA-ansatte, undersøkt detaljer på Facebook og LinkedIn og faktisk tatt kontakt med ham. Etter at Kotaku tok kontakt med @BiggSean66 har han fjernet alle referanser til EA i sin Twitter-profil.

 

Kilder:
VTM News,
Kotaku

Annonse