– Vi visste vi lagde Facebook for å gjøre folk avhengig

Sean Parker omtaler seg som en samvittighetsfull motstander. Her ved en tidligere anledning.
Sean Parker omtaler seg som en samvittighetsfull motstander. Her ved en tidligere anledning.

Sean Parker er Napster-medgrunnlegger og tidligere president i Facebook. Nå i ettertid kan det virke som at Parker angrer på ting som ble gjort ved oppstarten av Facebook.

Forteller om starten
Før han talte under et Axios-arrangement tidligere denne uken, omtalte han seg selv som en “samvittighetsfull motstander” mot sosiale medier overfor de fremmøte reporterne.

– Da vi startet opp Facebook hendte det jeg møtte personer som sa “jeg er ikke på sosiale medier”, og jeg svarte dem: “OK. Du vet du kommer til å bli det.” Og de svarte at “nei, nei, nei. Jeg setter pris på interaksjoner i det virkelige liv. Jeg sett setter pris på øyeblikket, tilstedeværelse og intimitet”. “Vel, du kommer dit etter hvert, svarte jeg”, forteller Parker om starten til Facebook.

Annonse

Mer om Sean Parker: Denne mannen håper du vil betale 400 kroner for å strømme en film.

Bare Gud vet hva dette gjør med hjernene til barna våre
Han fortsatte med å fortelle at det opprinnelige målet for selskaper som Facebook var å sørge for at brukerne brukte så mye tid som mulig på nettsiden deres. Likerklikk og kommentarer er funksjoner som ble brukt til å ta brukerne dypere inn på nettsiden.

– Det er en sosial validering som går i loop … noe en datasnok som meg selv ville ha funnet på, fordi man utnytter en svakhet i den menneskelige psyken.”

Parker fortalte reporterne at Mark Zuckerberg og de andre forstod det, men at “de gjorde det uansett”.

– Bare Gud vet hva dette gjør med hjernene til barna våre, sier han om den utbredte bruken av sosiale medier.

 

Kilde:
Axios

Annonse
Annonse