Sean Parker omtaler seg som en samvittighetsfull motstander. Her ved en tidligere anledning.
Sean Parker omtaler seg som en samvittighetsfull motstander. Her ved en tidligere anledning.

Annonse


– Vi visste vi lagde Facebook for å gjøre folk avhengig

Sean Parker er Napster-medgrunnlegger og tidligere president i Facebook. Nå i ettertid kan det virke som at Parker angrer på ting som ble gjort ved oppstarten av Facebook.

Forteller om starten
Før han talte under et Axios-arrangement tidligere denne uken, omtalte han seg selv som en “samvittighetsfull motstander” mot sosiale medier overfor de fremmøte reporterne.

– Da vi startet opp Facebook hendte det jeg møtte personer som sa “jeg er ikke på sosiale medier”, og jeg svarte dem: “OK. Du vet du kommer til å bli det.” Og de svarte at “nei, nei, nei. Jeg setter pris på interaksjoner i det virkelige liv. Jeg sett setter pris på øyeblikket, tilstedeværelse og intimitet”. “Vel, du kommer dit etter hvert, svarte jeg”, forteller Parker om starten til Facebook.

Mer om Sean Parker: Denne mannen håper du vil betale 400 kroner for å strømme en film.

Annonse


Bare Gud vet hva dette gjør med hjernene til barna våre
Han fortsatte med å fortelle at det opprinnelige målet for selskaper som Facebook var å sørge for at brukerne brukte så mye tid som mulig på nettsiden deres. Likerklikk og kommentarer er funksjoner som ble brukt til å ta brukerne dypere inn på nettsiden.

– Det er en sosial validering som går i loop … noe en datasnok som meg selv ville ha funnet på, fordi man utnytter en svakhet i den menneskelige psyken.”

Parker fortalte reporterne at Mark Zuckerberg og de andre forstod det, men at “de gjorde det uansett”.

– Bare Gud vet hva dette gjør med hjernene til barna våre, sier han om den utbredte bruken av sosiale medier.

 

Kilde:
Axios

Annonse