VR er riktignok støttet i nye macOS High Sierra, men det er ikke det Apples hjerte banker for.
VR er riktignok støttet i nye macOS High Sierra, men det er ikke det Apples hjerte banker for.

Annonse


Apples AR-briller kan komme i 2020 med et nytt OS

Det er Bloombergs Mark Gurman, som har svært gode kilder innad hos selskapet, som nå melder at Apples AR-briller er under full utvikling.

AR fremfor VR
Tim Cook har skrytt AR opp i skyene fremfor VR, så det er helt på linje med hva Apple nok tenker internt, dette.

Teknologien til brillene kan være klar allerede i 2019 for å være klare for å lansere tidlig året etter. Apple skal være svært interesserte i å få produktet ut på markedet så fort det lar seg gjøre.

Det er visstnok Goeff Stahl, en tidligere programvaresjef for spill og grafikk hos Apple, som leder den nye rOS-gruppen (“Reality Operating System”) som utvikler den viktige programvaren for den helt nye produktserien.

Annonse


Spesialdesigner brikken selv
Brillene kjører altså et eget OS, noe som innebærer at innholdet ikke strømmes fra en PC eller mobil, men drives rundt av maskinvare bakt inn i brillene. Apple jobber nemlig med å utvikle sin egen brikke som skal drive alt dette, altså kombinert GPU, CPU og sensorer på samme flate.

Apple har jobbet dedikert med AR-teknologi i flere år allerede noe som viste seg med iOS 11 som nemlig har ARKit-rammeverket (som visstnok får en større oppgradering neste år), som gjør det enklere for utviklere å komme i gang med utvidet virkelighet.

360-video og digitale møterom
Målet skal visstnok være at brillene skal støtte visning av 3D-innhold, men det er ikke helt spikret hvordan brukerne kommer til å kommunisere med brillene. Apple ser på berøringspaneler, stemmekontroll med Siri og hodegester i skrivende stund. Det blir trolig en kombinasjon.

360-video og virtuelle møterom er andre ting Apple ser på muligheten til å realisere med brillene. Det er også snakk om en egen App Store for dem.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse