Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her demonteres iPhone X. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

iPhone X-demontering avslører store designendringer på innsiden

Det er ikke bare på utsiden at ting har endret seg.

I dag går iPhone X i salg globalt. Nettstedet iFixit er en av dem som har fått hendene i det som kanskje er den mest spennende smarttelefonen fra Apple på flere år.

Veldig plasseffektivt
iPhone X markerer en radikal designendring for iPhone-serien, men ikke bare på utsiden. Noe demonteringen til iFixit avslører.

På tross av at hovedkortet i iPhone X har mer komponenter og tilkoblinger enn det som sitter i iPhone 8 Plus, tar det kun 70 prosent av plassen. Dette fordi kortet er «stablet» og har komponenter på begge sider. iFixit forklarer at kortet er brettet i to og senere sveiset sammen under produksjonen.

Når det er brettet ut er kortet faktisk 35 prosent større enn tilsvarende i iPhone 8 Plus.

Nettstedet skryter av tettheten til komponentene på kortet og sier at det er faktisk er mer plasseffektivt enn det som sitter i Apple Watch.

Se hva som skjuler seg på innsiden av iPhone 8.

Nytt batteri
En annen plass innmaten skiller seg ut fra tidligere modeller er batteriet. Det som sitter i iPhone X er L-formet og to-cellers, og utnytter dermed fullt ut den tilgjengelige plassen.

iFixits demontering gir leserne også en nærmere titt på det nye dybdekameraet som sitter i iPhone X og som mer eller mindre er et Microsoft Kinect-kamera i miniatyr.

I kildelenken finner du flere bilder fra iFixits demontering. Du kan også se videoen under, men merk at den er på kinesisk.

 

Kilde:
iFixit

Stikkord: Apple, iphone