Sonys Aibo er tilbake.
Sonys Aibo er tilbake.

Annonse


Husker du robothunden Aibo? Nå gjenoppliver Sony den

Over et tiår har gått siden vi har hørt noe om Sonys robotprosjekt som kom med på selskapets tabbeliste, hunden Aibo, nå vender den tilbake.

Robothunden Aibo
Nye Aibo er pakket med teknologi og sensorer, og Sony sier at den nye utgaven er tilpasningsdyktig ved at den kan lære seg eieren å kjenne. For eksempel skal den være i stand til å lære seg hva som gjør eieren glad.

Robothunden er også i stand til å knytte emosjonelle bånd med personene i husholdningen. Dette er mulig ved hjelp av dyp læring ved at hunden analyserer bildene og lyden den fanger opp via sensorene. I tillegg bruker den skydata for å lære av erfaringene til andre Aibo-er tilhørende andre brukere.

Selges i Japan
Som seg hør og bør for et smartprodukt i 2017, har Aibo også en kompanjongapp der man blant annet får tilgang til innstillinger og bildene roboten tar med det integrerte kameraet. Appen krever riktig nok et abonnement som koster rundt 26 dollar i måneden og eieren må knytte seg til minst tre år. Inkludert i denne tjenesten er wifi- og 4G-tilkobling samt sikkerhetskopiering via skyen.

Annonse


Når det gjelder batteritiden er den mer som en katt: rundt to timer før den må hvile (lade). Nye Aibo blir i førsteomgang tilgjengelig i Japan der den selges for rundt 14 000 kroner.

 

Kilde:
The Verge