Opel og de andre elbilene kommer godt ut i ny utslippsundersøkelse.
Opel og de andre elbilene kommer godt ut i ny utslippsundersøkelse.

Annonse


Ny studie: Selv elbiler på skitten strøm slipper ut mindre forurensning enn dieselbiler

Universitetet Vrije Universiteit Brussel (VUB) i Brussel i Belgia har på oppdrag fra NGO Transport & Environment analysert utslipp fra biler i en rekke europeiske marked.

Viser at elbiler forurenser mindre
Resultatet i studien at selv elbiler som kjører på skitten strøm fra for eksempel kullkraft slipper ut mindre forurensning enn dieselbiler i løpet av levetiden.

Et eksempel er Polen der man i hovedsak er avhengig av strøm fra kullkraft. Ifølge undersøkelsen slipper elbiler ut 25 prosent mindre CO2 i løpet av levetiden enn dieselbilene i landet. I Sverige, som i hovedsak får strøm fra rene kilder, er forskjellene enda større som du kan se i oversikten under.

Resultatet fra studien.
Resultatet fra studien. (Ill.: VUB)

Gjennomsnittet ligger på 50 prosent lavere CO2-utslipp for elbiler, og studien kan på god vei avlive mytene om at elbiler er like ille for miljøet som dieselbiler.

Annonse
“Det har vært mange falske nyheter om fra drivstoffindustrien, elektrifisering men denne studien viser at det til og med i Polen er til det beste for klimaet å kjøre elbil fremfor en diesel”, sier Yoann Le Petit, talsperson for T&E, overfor The Guardian.

 

Kilde:
The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse