Apple sier at Touch ID aldri ble vurdert.
Apple sier at Touch ID aldri ble vurdert.

Annonse


– Touch ID var aldri et alternativ for iPhone X

På tross av hyppige rykter om at iPhone X ville lanseres med fingersensoren Touch ID, sier Apple at det ikke ble vurdert. Som kjent har iPhone X ansiktsgjenkjenningsteknologi.

Ble aldri vurdert
TechCrunch spurte Dan Riccio, senior vice president of hardware engineering i Apple, om ryktene som verserte i forkant av lanseringen.

“Jeg hørte noen rykter om at vi ikke kunne få Touch ID til å fungere gjennom glasset slik at vi ble nødt til å fjerne det”, sier han til nettstedet.

Han sier at Touch ID ikke ble vurdert i det hele tatt.

Annonse


“Så vi brukte ikke noe tid på å finne ut om fingersensoren kunne bli plassert bak eller fungere gjennom glasset eller på siden. Fordi hvis vi hadde gjort dette – som hadde blitt en endring i siste liten – hadde det vært en distraksjon fra det å jobbe med viktigere ting som var å levere en Face ID av høy kvalitet.

Variert Face ID-opplevelse
Hva som skjer neste år, er uvisst, men det spekuleres at Apple vurderer å implementere Face ID i samtlige modeller. Det vil i så fall bety at fingersensoren Touch ID er historie.

I går kom de første anmeldelsene av iPhone X, og det er flere av publikasjonene som skriver at det varierer hvor godt Face ID fungerer ved ulike omstendigheter. The Verge skriver for eksempel at Face ID tilsynelatende fungerer best innendørs og sliter mer i sterk sollys.

 

Kilde:
TechCrunch